Contact Owner

Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizează prin imprimarea unui strat crud de beton special (beton ce conține fibre elastice, pentru protecție la apariția fisurilor, și aditivi pentru mărirea rezistenței la ciclurile îngheț-dezgheț) cu ajutorul unor matrițe care imită aspectul pietrei naturale, cărămizii, gresiei, etc.
Culoarea betonului amprentat este obținută cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol: acela de a asigura culoarea aleasă cât și rol de a ridica duritatea betonului.
Utilizând matrițele adecvate, se pot realiza suprafețe mari sau trepte din beton amprentat, fără rosturi, cu un aspect autentic de blocuri masive de piatră naturală.

Betonul amprentat este proiectat și are rolul de a reproduce diferite elemente decorative folosite la pavaje, cum ar fi cărămida, piatra de râu, sau chiar lemnul. Poate fi folosit pentru a înfrumuseța marginea piscinei, aleile din curte, intrările, sau chiar curtea întreaga. Betonul amprentat este o tehnologie de modelare a suprafeței unei plăci de beton proaspăt turnate și impregnate cu un strat dur de colorant-întăritor. La final textura colorată a pavajului este pusă  în valoare și , totodată, protejată prin acoperirea cu o peliculă de rășină acrilica, rezistentă la trafic. Tehnici și materiale special brevetate pentru acest scop pot da pavajului aspectul dorit sau culoarea preferată, de fiecare dată obținându-se un beton amprentat unic.

 

  • AVANTAJE BETON AMPRENTAT

– Este foarte ușor de aplicat;
– Timpul execuției este foarte mic;
– Este cu până la 80% mai durabil decât betonul normal;
– Rezistență la impact mărită cu 30% față de betonul normal;
– Foarte rezistent la abraziuni și alte surse de distrugere;
– Este pentru aspectul interior și exterior al rezidentelor;
– Este ușor de întreținut (doar spălare cu apă);
– Rezistenta la razele solare – protecție UV;
– Nivel foarte ridicat de reflexia;
– Nu se scufundă și nu se deformează;
– Rezistența îndelungată la schimbările bruște de climă (îngheț/dezgheț);
– Își păstrează culoare proaspătă o perioadă foarte îndelungată;
– Aspect curat, strălucitor, luxuri;
– Are un design personalizat.